פיצוציה דור 4

20 פבר

פיצוציה דור 4

בלוג הברזל No Response

בעיר הצרפתית Saint Nazaire התקבלה החלטה לחדש את גב העיר הפונה אל הים ולהפוך את האזור הגובל בין העיר לים לטיילת ארוכה.

לאורך הטיילת החדשה נשתלו מדשאות ארוכות, בקו הגובל עם העיר יש עצים ולאורך הטיילת פוזרו כיכרות ריבועיות קטנות. הדרישה העירונית הייתה כי מעתה מזנונים שיקומו לאורך הטיילת יתאימו עצמם לסביבה החדשה ושיהיו אלגנטיים ויתנו לה חיים.

משרד Topos Architecture תכנן מזנון שישתלב ויחיה את הסביבה הזו. בגלל לוח זמנים קצר מאוד להקמה הם היו צריכים לחפש פתרון להקמת מבנה פשוט אך עם זאת כזה שיהיה אלגנטי מספיק ולא יכער או יפצע את הטיילת החדשה.

הפתרון היה הקמת מבנה בסיסי פשוט מלוחות עץ. את מבנה העץ הפשוט למראה בגודל של 6*3.5 מטרים עטפו האדריכלים בחיפוי של פלטות אלומיניום חתוכות בלייזר. על מנת להשתייך לסביבה ימית, דוגמת החיתוך שבחרו האדריכלים לעשות על הפלטות הייתה דוגמא של קונכיות ושל זרימת מים, את הפלטות חיפו האדריכלים בצבע בעל טקסטורה חולית.

כאשר המזנון פתוח חלון גדול נפתח לצדדים כתריס וחושף את מבנה העץ שהוא מחפה.

מערכת תאורה הוטמעה בין חיפוי האלומיניום למבנה העץ ככה שבלילה המזנון, סביבתו וכמובן, דוגמת החיתוך המקסימה מקבלים אפקט מיוחד עוד יותר.

ואם כבר אנחנו מדברים על מבנים בחזית הים מה דעתכם על זה?



0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

"אין לי כ… 16 בפברואר 2014 Hatred Housing כל בית צריך מרפסת 2 במרץ 2014