כל בית צריך מרפסת

02 מרץ

כל בית צריך מרפסת

בלוג הברזל 3 Responses

אצל רבים המושג דיור ציבורי מקושר לרוב, למרבה הצער, עם סטיגמה שלילית. ערים ומדינות רבות שלהן פרוייקטים של דיור ציבורי הבינו שאחת הדרכים להתגבר על הסטיגמה השלילית הזו של הדיור הציבורי היא פשוט להקים פרוייקטים עם עיצוב טוב. הניסיון להקים דיור ציבורי שיתקבל בחיוב אצל הציבור וגם ייצור תחושה חיובית ונעימה בקרב הדיירים הביא להקמת כמה מבנים מאוד ייחודיים. הבניין הזה בהולנד הוא דוגמא מצויינת לכך.

מרפסות עם מעקה אלומיניום בחיתוך לייזר

לאחר שמרבית המבנים הקהילתיים והדירות של הדיור הציבורי בעיר Nijmegen הפכו למיושנים וכבר אינם מתאימים לצרכים הנוכחיים של התושבים, נכנס האזור כולו לתנופת חידוש ובניה. מרבית המבנים באזור שופצו ושודרגו וכן נוספו מספר מבנים נוספים שמשלבים דיור, מסחר ופנאי שמיועדים, רובם ככולם, לשרת את הקהילה המקומית.

Hatert Housing

משרד האדריכלים 24H Architecture עיצב את המבנה המיוחד והבולט ביותר במתחם. זהו בניין בן 13 קומות. בקומות התחתונות ממוקם מרכז קהילתי ובקומות העליונות נבנו 72 דירות שמיועדות, כאמור, לשמש כדיור ציבורי לזכאים.

Hatred Housing

הבניין עוצב בצורה גלית שיוצרת מרפסות תלויות לא סימטריות שהופכות את הבניין לפסל אסתטי מעבר לסתם בניין והופכות אותו לאטרקציה העיצובית של האזור. המרפסות תוכננו בכוונה באופן לא חופף על מנת שלא יסתירו את השמש והנוף אחת מן השניה.

מרפסות תלויות עם חיפוי אלומיניום

כל קומה מחופה בחיפוי דמוי סרט מתנה. החיפוי עשוי מאלומיניום שנחתך בחיתוך בלייזר ולאחר מכן עבר כיפוף ועירגול על מנת לתת לו את צורתו הגלית. דוגמת החיתוך מדמה את ה"נימים" של עלה.

בניית הבניין נמשכה כשנתיים והסתיימה לפני שלוש שנים. עלות הבניין 12.5 מיליון יורו.

והנה ההוכחה שבדיור ציבורי לא חייבים להתפשר על העיצוב. שינוי עיצוב שינוי תדמית

2 תגובות

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

1. אדר' בועז שניר

9 באפריל 2014 at 6:41

מדהים !!! חבל שברשויות בארץ אי אפשר לממש פרויקטים כאלה….קווי בניין…הגבלה במ"ר לשטחי מרפסות…

הגב