המהפכה הטכנולוגית

28 יונ

המהפכה הטכנולוגית

בלוג הברזל, חיפוי מבנים No Response

אולם הכנסים המרכזי של האוניברסיטה הטכנולוגית של סידני (University of Technology, Sydney) ממוקם במבנה בטון קר בסגנון ברוטליסטי במתחם הקמפוס של האוניברסיטה.

מבנה בטון ברוטליסטי

המבנה אמנם הוקם במיטב הטכנולוגיות שהיו זמינות בזמן הקמתו (אמצע שנות ה 70) אך עם הזמן נעשה מיושן ודרש שיפוץ והתאמה לצרכי האוניברסיטה. שיפוץ אולם הכנסים היה חלק מתוכנית שיפוץ ובנייה כוללת של האוניברסיטה בעלות של עשרות מיליוני דולרים ואשר כללה הקמת ושיפוץ מבנים נוספים בכל רחבי הקמפוס בשיתוף מספר משרדי אדריכלות.

לוחות אלומיניום בניקוב CNC

על שיפוץ אולם הכנסים המרכזי של האוניברסיטה היה אחראי משרד האדריכלים המקומי Raw Architects, ובסופו הפך החלל חסר החיים למתחם חם ומזמין שעיצובו נאמן למחויבות האוניברסיטה להציג ולקדם חדשנות בעיצוב.

חדשנות בעיצוב

"אופיו של המבנה הברוטליסטי בו עבדנו הוכתב במידה רבה על ידי הטכנולוגיות המובילות של אותה תקופה- יציקות בטון חזרתיות בדוגמאות גיאומטריות שונות שמיוצרות מראש בייצור סדרתי" אומר גו'ן דה מנינקור, הבעלים של הסטודיו. הוא מוסיף "באותו אופן עשינו שימוש בהתפתחויות האחרונות בטכנולוגיות משרטוט-למוצר (הכוונה לטכנולוגיות ייצור דיגיטליות שמאפשרות ייצור ממוחשב מיידי של מוצרים על סמך שרטוטים אדריכליים דיגיטליים)  שאיפשרו לנו לבצע התאמה סדרתית על מנת לייצר מראה זורם, רציף ודינמי כמשקל נגד למבנה הקיים"

אלומיניום מנוקב CNC

האלמנט המרכזי באולם הכנסים המחודש הוא " The Mantle", מעטפת פנימית חדשה לקירות ותקרת האולם שעשויה ממאות לוחות אלומיניום מנוקבים בניקוב ממוחשב CNC וחתוכים בלייזר.

אלומיניום מנוקב CNC

המעטפת יוצרת מראה מודרני, נקי ורציף של גל שעוטף וזורם בחדר. מאות לוחות האלומיניום החתוכים בלייזר יוצרים מעל ל 1000 פאות שונות. מעבר למראה המודרני, החדשני והנקי למערכת גם שימוש פונקציונלי ומאחוריה מוטמעות מערכות סאונד ותאורה כמו גם מערכת כיבוי האש.

מעטפת אלומיניום מודרנית

פתחים גדולים שנחתכו במעטפת באזור בו היא עוטפת את הגג מאפשרים לאר טבעי להכנס לאולם ומקשרת את הפנים עם החוץ.

פתחי אור

בקצה האולם הציבו האדריכלים את הפרשנות המודרנית שלהם לחלון ויטראז'- מסך לד ענק בגודל 5*17 מטרים ששוטף את החלל באור ובצבע.

חדשנות בעיצוב

אולם הכנסים מקושר עם הקמפוס בחוץ על ידי "חדר המרפסת". "חדר המרפסת" הוא טרסה חיצונית קיימת למרגלות הבניין שהאדריכלים הסבו לרחבת כניסה לאולם. הטרסה הפתוחה הפכה למקורה, חלונות זכוכית ענקיים בגובה 11 מטרים ובליטות אלכסוניות שיוצאות מן המרפסת "מרחפות" מעל לרחבת הדשא המרכזית של הקמפוס ומספקות הצצה מגבוה אל הנעשה בקמפוס. המרפסת כולה מהווה הקדמה ראויה לאולם כנסים מרשים ומשופץ ומבדלת אותו עוד יותר כמתחם הארועים, הכנסים והטקסים החשוב ביותר בקמפוס.

GH_Final_51

בשיפוץ אולם הכנסים נעשה שימוש במיטב הטכנולוגיות הזמינות לאדריכלים. אחת המטרות, כפי שהגדיר אותן דה מנינקור היה ליצור התאמה סדרתית, בניגוד לייצור הסדרתי שהיה נפוץ באדריכלות במאה שעברה. זליגתן של טכנולוגיות ייצור דיגיטליות מעולם התעשייה אל עולם האדריכלות שינו את פני האדריכלות ובעלות פוטנציאל לשנות אותו אף יותר. זהו בדיוק נושא הרצאה שנתנו לא מזמן בתערוכה אליה הוזמנו. תוכלו לראות חלקים מן ההרצאה בקישור הזה, או עוד כמה שורות למטה ולראות כיצד טכנולוגיות ייצור דיגיטליות מאפשרות לאדריכלים להיות מקוריים יותר, נועזים יותר ובעיקר גמישים יותר הן בתכנון והן בביצוע.

Powered by emaze

 



0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

i Watch 21 ביוני 2015 חלקי נירוסטה חתוכים בלייזר גשר שהוא פסל 5 ביולי 2015