תחייה מחדש

11 אוק

תחייה מחדש

בלוג הברזל 2 Responses

מידי פעם אנחנו אוהבים להביא לכם פרוייקטים מעניינים בהם היינו מעורבים. יותר מהכל אנו אוהבים להביא את הדברים מנקודת מבטם של המעצבים או האדריכלים שאחראים על הפרוייקט. והשבוע על פרוייקט נהדר שהסתיים לא מזמן בתיכנונן של תמר פיצ'ו ואפרת פרויליך מסטודיו Efratamar. בחלקו הראשון של המאמר אנו מביאים את דבריהם כלשונם ולאחר מכן אנחנו מוסיפים כמה מילים משלנו בעיקר לגבי תהליך התכנון וההקמה מן הבחינה הטכנית.

רנסנס

מועדון ספורט רנסנס המופעל ע"י היזם גילעד אביגד הוא מועדון ספורט שכונתי אזורי הממוקם בצפון תל אביב, מתחם הגוש הגדול , ליד הים. דרישות היזם היו למועדון ספורט אקסקלוסיבי, יוקרתי, המתאים לאוכלוסיית השכונה, אוכלוסיה במצב סוציואקונומי גבוה. עוד ביקש היזם, מועדון המתאים למגוון גילאים- צעירים, ילדים, בוגרים ומבוגרים. הכי חשוב ומורכב היה לייצר בית קפה שכונתי בתוך מועדון הספורט שהופך לבר בלילה.

רנסנס 1

הקונספט העיצובי של המקום נובע בעיקרו משמו, רנסנס, שפירושו תחיה מחדש. במבואת הכניסה עומד דלפק קבלה המחופה לוחות ברזל שחורים ומחוררים בחיתוכי לייזר, בצורות אמורפיות. על הדלפק מונח שיש גרניט טבעי שחור בעל עיניים כחולות (ממפעל השיש הפתח תקוואי "שיש ירדן")

רנסנס 2

מבואת הלובי צומצמה לטובת הרחבת חדר הכושר. גם כאן חוזר השימוש במחיצת ברזל מחוררת בחיתוכי לייזר על מנת לראות ולא להראות , ליצור קשר מסונן והצצה אל המתאמנים השריריים בחדר הכושר.

רנסנס 3

חלל חדר כושר משלב טפט מדליונים הלקוח מסגנון הרנסנס ומאופיין בצבעים חמים אל מול הקרירות של מכשירי הפלדה והברזל. כל מכשירי האירובי והכוח מבית הייצור של לייף פיטנס חדישים ומאובזרים בטכנולוגיות החדישות ביותר נבחרו בקפידה וריפודיהם הותאמו בהתאמה אישית לגווני המקום.

רנסנס 4

חלל המדרגות למפלס התחתון פתוח לתקרת סקיי לייט שממנה נשקפים השמיים בהמשך ישיר לתמונת הטפט וכל זה יוצר אשליה כאילו אנחנו נמצאים בחלל אירופאי בתוך מבנה תל אביבי. כל המקום עוצב ברוח מונו כרומטית בצבעי שחור עם נגיעות צבע המאפיינות כל חלל לפי שימושו.

רנסנס 5

בית הקפה סרפינה של הבנות אורלי ויעל הותאם לצבעי הלוגו בתוספת נגיעות שמנת ולבן. משטח הבר מדקסטון לבן וחיפוי לוחות ברזל בחיתוכי לייזר לבנים באותה הדוגמא של מחיצות חדר הכושר ודלפק הכניסה המקשר בין החללים.

רנסנס 6

סטודיו החוגים נצבע בשני גוונים המופרדים ע"י פרופיל שירן שחור באווירת הרנסנס, הגוונים בסטודיו מאזנים אחד את השני כאשר האחד צהוב חרדל המוסיף "פוש" של אנרגיה והשני רגוע יותר בגוון אפור בז' שמתקשר עם גווני הרצפה.

רנסנס 8

המלתחות האישיות המפנקות לגברים ולנשים מאפשרות מקלחת והלבשה במקלחון פרטי. איזור הגילוח והצחצוח מוקם תחת חלון המשקיף לבריכה. הכיורים מבית חמת הם כיורים עומדים בסגנון מודרני וחיפוי השיש השחור מוסיף לדרמה המתחוללת בחלל זה.

רנסנס 9

כל מתחם הבריכה החיצוני חודש הן בפיתוח שטח ליצירת טרסות למתחמי שיזוף, גינון ודשא סינטטי הן מבחינת אבזור שמשיות, כיסאות נוח, כיסאות שיזוף ופינות אכילה.

רנסנס 10

ספקים : לוקרים אמבין / תאורה – קמחי/ ברזים וסנטיריה – חמת / מראות ומעקות – הראי / חיתוכי ברזל – חיתוכים/ ריצוף חדר כושר ואולם חוגים – טקסטורה / קבלן מבצע אלמגור / אדריכלות ועיצוב פנים EFRATAMAR צילומים- ליאור שניידר

את אפרת ותמר פגשנו בתערוכה לפני כשנה. לאחר שהן ראו חלק מן הדברים אותם אנחנו יודעים לעשות במתכת ובעץ הן שאלו אם נוכל לבנות עבור לקוח שלהן "קיר מעוצב ממתכת" "כן, בקלות" השבנו ויצאנו לדרך.

שתי תמונות השראה שקיבלנו על מנת לצאת לדרך
שתי תמונות השראה שקיבלנו על מנת לצאת לדרך

2_2

תמר ואפרת הסבירו לנו שמדובר בלקוח שמקפיד על הפרטים, יודע מה הוא רוצה ודואג לקבל את זה. מעל הכל הן "הפחידו" אותנו שמדובר בלוח זמנים מאוד מאוד צפוף ושעלינו לסיים עיצוב, תכנון, ייצור והתקנה בתוך זמן קצר ביותר.

20150514_173651

נתבקשנו לייצר סגירת חלל בצורת האות ר (כל פאה באורך 6.5 מטרים ובגובה 3 מטרים). הדרישה העיצובית הייתה לייצר דוגמה מדורגת שבה החלק התחתון של הקיר סגור והוא הולך ונעשה פתוח יותר ככל שעולים במעלה הקיר. בקשה נוספת הייתה שהקיר ייראה כמה שיותר רציף עם כמה שפחות חלוקה פנימית, התקנה מרצפה עד תקרה והתקנה בחיבורים נסתרים.

20150528_171644

הפתרון שמצאנו היה עיצוב של 5 זוגות של פלטות ברזל חתוכות בלייזר בהם דוגמת החיתוך מגיעה כמעט עד לקצה הפלטה. השוליים ההיקפיים המינימליים שהשארנו בכל פלטה שימשו אותנו לחיבור בין הפלטות לבין עצמן ולשם חיבור הפלטות לתקרה ולרצפה.

img-20150528-wa0026

לצורך שמירה על התקנה מינימליסטית ונקייה בחרנו להשתמש בפרופיל בלגי שהוא פרופיל עדין ונקי מאוד. לקיחת מידות מדוייקת ועבודת הכנה נקייה ומדוייקת מאוד של הקבלן בשטח איפשרה לנו לייצר פלטות שהתקנתן משאירה רווח של מספר מילימטרים בלבד מן התקרה. פרופילים נסתרים בתקרה וברצפה ממלאים את הרווח הזה ומייצבים את הפלטות החתוכות בלייזר במקומן. התוצאה הסופית נקייה ורציפה

img-20150528-wa0048

לאחר תחילת התכנון של קיר הברזל נתבקשנו לייצר גם חיפוי לבר ולדלפק הקבלה שידברו באותה שפה של המחיצה. הרעיון היה להתחבר לדלפקי עץ קיימים עם פלטות שתהיינה מורחקות מן הדלפק כאשר בתווך מוטמעת תאורת לד. הפלטות הן לא פלטות שטוחות אלא תלת מימדיות ככה שחלקן העליון בולט יותר החוצה ואילו בחלקן התחתון הן כמעט וצמודות לדלפק.

20150517_155551

על מנת לפשט ולזרז את התקנה של חיפויי הדלפק והבר ביצענו מדידה פיזית של הדלפקים באתר לאחר שהם כבר הותקנו וייצרנו הדמייה תלת מימדית של החיפוי על בסיס המידות בפועל. מכאן הדרך לייצור מדויק של הפלטות בחיתוך בלייזר ובכיפוף ממוכן היא קצרה מאוד. ייצור מדוייק איפשר לנו להגיע לאתר עם הפלטות כאשר הן מוכנות להתקנה ולסיים את התקנת החיפוי על שני הדלפקים בתוך כשעה.

20150517_155558

20150528_111038

img-20150528-wa0039

מאוד נהנינו לקבל לביצוע פרוייקט שמצד אחד היה מאתגר מאוד מבחינת לוחות הזמנים והמגבלות בשטח אך מן הצד השני זכינו לגיבוי ושיתוף פעולה מלא של האדריכליות ושל היזם על מנת לאפשר לנו לתת את התוצאה הטובה ביותר האפשרית ולעזור ללקוח להגשים את הפנטזיה שלו

 



2 תגובות

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

  1. רון שינקין

    12 באוקטובר 2015 at 9:27

    מקסים, מקסים (רון שינקין)

    הגב
    • Etai Ophir

      12 באוקטובר 2015 at 9:56

      היי רון.
      תודה רבה, באמת יצא מקסים. גם אנחנו מאוד אהבנו אם יותר לנו להיות לא אובייקטיביים לרגע. ….

      הגב

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ספא בהרים 20 בספטמבר 2015 ביקור חולים 18 באוקטובר 2015