(עדיין) עיר האורות

22 נוב

(עדיין) עיר האורות

בלוג הברזל, חיפוי מבנים No Response

טוב, אז בתוך כל החדשות הרעות מפריס הנה טעימה קטנה למשהו חיובי ומשמח ב"עיר האורות".

portada_hr-5016_logements_et_creche_menilmontant_∏_vib_architecture_photo_cyrille_lallement

משרד העיצוב Vib Architecture הפריסאי היה אחראי על שיפוצם ושיקומם של מספר מבנים ברובע עתיק בצפון העיר. המבנים המשופצים מהווים מתחם בעירוב שימושים ומשרתים, בין היתר, גן ילדים ומעונות סטודנטים נעימים כל כך שנעשה לנו חשק לחזור לימי האוניברסיטה.

hr-5166_logements_et_creche_menilmontant_∏_vib_architecture_photo_cyrille_lallement_r

רעיון המסגרת של התוכנית הוא לדמות או לחקות את הרב גוניות של שכונת בלוויל. בלוויל מוכרת בזכות ההטרוגניות הגדולה שלה. החל מאדריכלות מגוונת מתקופות שנות, עם מבנים בגבהים שונים ובתוכניות שונות, עבור באוכלוסיה מגוונת של צרפתים ותיקים ומהגרים חדשים וותיקים כאחד שחיים ביחד זה לצד זה וכלה בסמטאות צרות וצבעוניות.

678

הפרוייקט הזה תוכנן בהקשר העשיר והרב גוני הזה של בלוויל. שלושה מבנים, שניים חדשים ואחד ותיק יותר שעבר שיפוץ מקיף מאורגנים בתוכנית שראשיתה בחזית הרחוב ולאט לאט גולשת אחורה אל כיוון לב השכונה.

rsz_vib_menilmontant_fin_chantier_5_∏_vib_architecture

התוכנית נבנתה תחת התקנות העירוניות שקובעות שעל דירות המגורים לפנות אל חזית הרחוב. בניין חדש של שבע קומות נבנה בחזית המגרש בצד הפונה לרחוב ומאכלס 81 סטודנטים. בהתאם לתקנות העירוניות, בחלקו האחורי של המבנה נמצאת חצר פנימית שקטה ושטופת שמש וסביבה מתחם גני הילדים במבנים נמוכים יותר. הבניין הותיק מקשר בין שני המתחמים.

portada_hr-5016_logements_et_creche_menilmontant_∏_vib_architecture_photo_cyrille_lallement

מבנה המעונות בנוי סביב שבילי הגישה העיקריים לחצר הפנימית והמעברים בין ובתוך הבניינים הן להולכי רגל והן לרכבים. בתוך המבנה אפשר למצוא, בין היתר, לובי גדול, חניית אופניים וחדר למפגשים חברתיים של הסטודנטים.

rsz_hr-3851_creche_menilmontant_∏_vib_architecture_photo_cyrille_lallement

בחזיתו מחולק המבנה לשניים, המרפסת בין שני חלקי המבנה מהווה את הכניסה הראשית למתחם ולחצר הפנימית ולמתחם גני הילדים שבה.

hr-5377_logements_et_creche_menilmontant_∏_vib_architecture_photo_cyrille_lallementr

חלקו האחד בנוי בגיאומטריה ובגובה דומים לבניינים השכנים. בחלק זה מתגוררים 32 סטודנטים בשבע קומות כאשר בקומה החמישית ישנה מרפסת פנורמית שצופה אל פריז. 49 סטודנטים נוספים מתגוררים חלקו השני של המבנה. חלק זה, שפונה לכיוון החצר הפנימית בנוי בגיאומטריה של פינות מעוגלות ומציג את גולת הכותרת של הפרוייקט כולו- מעטפת לוחות אלומיניום שנחתכו בלייזר ונצבעו בגימור פליז/זהב. המעטפת עוטפת את כל חזית המבנה ומייצרת ייצוג מודרני לאקלקטיות והרב גוניות של בלוויל.

hr-4915_logements_et_creche_menilmontant_∏_vib_architecture_photo_cyrille_lallement

שילוב מוצלח של ישן וחדש- שימוש בטכנולוגיות ייצור מודרניות כגון תכנון דיגיטלי וחיתוך בלייזר יחד עם שיטות בנייה קונבנציונאליות מאפשרות ליצור במתחם אחד אדריכלות מגוונת והטרוגנית אך יחד עם זאת אחידה ולא מנותקת מההקשר.

והנה עוד מייצג בולט אחד לבלוויל, תהנו!



0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Stairway to heaven 1 בנובמבר 2015 (ממש לא) איקאה 29 בנובמבר 2015