ספא בהרים

20 ספט

ספא בהרים

בלוג הברזל, חיפוי מבנים No Response

ספא הוא מקום אליו הולכים להרגע ולהרפא. נהוג לחשוב שתהליך הריפוי וההרגעות בספא הוא הוליסטי וקשור גם לאווירה בספא, לסביבתו וכמובן, לעיצוב שלו. גם ב Chairama SPA שבקולומביה האדריכלים דאגו לעצב אווירה שמתחילה את תהליך הריפוי עוד לפני שנשכבים על מיטת הטיפולים.

stringio5

"החזון שלנו היה ליצור מקום שיהיה גם אסתטי וגם פונקציונאלי ובמקביל יהיה מחובר באופן ישיר לתרבות ולנופים הקולומביאניים המקומיים" אומרת אחת מבעלי הספא. כדי להגשים את חזונם בחרו היזמים במשותף במשרד האדריכלים Plan:b ו Giancarlo Mazzanti Architects לתכנון הספא ההידרותרפי הראשון בקולומביה.

stringio3

רכס סיירה נבאדה של הקדושה מרתה (Sierra Nevada de Santa Marta) שבקולומביה הוא רכס ההרים החופי הגבוה ביותר בעולם ושמורת הטבע הגדולה והחשובה ביותר בקולומביה. העיירה Chairama שעל שמה קרוי הספא הייתה עיירה קטנה על גבעות סיירה נבאדה. העיירה הייתה מקום מושבו של שבט Tairona, שבט שדגל באורח חיים שמכבד ומתקיים מן הטבע בו הוא חי. בהתאם לחזונם של היזמים, עיצוב הספא והפילוסופיה מאחוריו שואבים את השראתם מן הרכס, מן הטבע ומאורח החיים של שבט Tairona.

stringio2

את המחווה לרכס סיירה נבאדה קשה לפספס ומזהים אותה כבר במבט ראשון על הבניין. מעטפת כפולה של זכוכית ובטון בצד הפנימי ושל מתכת חתוכה בלייזר בצד החיצוני עוטפת את מבנה הקובייה המשעמם לכאורה ומעניקה לו מראה בולט ומרהיב במבט מן הרחוב. הדוגמה שנחתכה בלייזר על חיפוי המתכת מורכבת ממאות חורים בגדלים שונים והיא מחקה בצורתה את שכבות וצורות הסלע הייחודיות שנמצאות ברכס.

rsz_w800_26_188

"הדוגמה מצופפת או מאווררת על מנת להשיג שקיפות או בידוד ומהווה את החיבור הויזואלי והפיזי בין הפנים לחוץ" אומר האדריכל מזאנטי שהיה אחראי על תכנון החוץ של הספא. "המעטפת בשכבה הכפולה מאפשרת פרטיות מבלי לאבד את הקשר הישיר עם החוץ"

stringio4

stringio6

על מנת לנצל באופן מקסימילי את גודל המגרש, מצד אחד, ומצד שני לעמוד בדרישות ובתקנות בנייה מקומיות החליטו האדריכלים לתכנן את מבנה הספא ככה שיהיה קובייה שיושבת בלב המגרש ומופרדת כליל מהבניינים השכנים וחשופה כולה לאור טבעי.

stringio

מבנה הקוביה הוא בן ארבע קומות. בכל אחת מן הקומות פעילות או שירות אחר של הספא. מבחוץ הקומות מופרדות ביניהן על ידי "חיתוך" אופקי של מעטפת המתכת החתוכה בלייזר ועל ידי הבדלי גוון בין הקומות השונות. החלוקה לארבע קומות ולארבעה חללי פעילות שונים מתכתבת גם עם ארבעה אזורי אקלים וצמחיה שונים ברכס. גם חומרי הגלם והצבעים שנבחרו מתקשרים עם מוטיבים של טבע בכלל ושל מים ושל אדמה בפרט.

8

בקומה הראשונה ממוקם לובי הכניסה, הקבלה וחנות הספא. בקומה השנייה נמצאים תשעה חדרי מסאג', בקומה השלישית חדרי הטיפול במים תרמליים ובקומה הרביעית מרפסת פתוחה גדולה שמתחברת לחדר יוגה ולקפיטריה קטנה.

stringio0

ברוח רגועה זו נאחל לכולם המשך חגים מהנים וחזרה קלה לשגרה

 

 



0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

אדריכלות קהילתית 29 באוגוסט 2015 credit_ext_1_lej סגירת חלל בקירות ברזל עשויים בחיתוך בלייזר תחייה מחדש 11 באוקטובר 2015