מהשראה למציאות- במיוחד בשבילכם

17 ינו

מהשראה למציאות- במיוחד בשבילכם

בלוג הברזל, חיפוי מבנים No Response

בשנת 1929 האדריכל פול ריוור ויליאמס ( Paul Revere Williams) עשה היסטוריה והיה לאדריכל השחור הראשון שהפך לחבר בארגון האדריכלים האמריקאי. מבנה YMCA ברחוב 28 בלוס אנג'לס בתכנונו הפך עם השנים לבעל משמעות היסטורית לעיר בכלל ולקהילה השחורה בפרט כמבנה שתוכנן על ידי האדריכל השחור הראשון בארגון האדריכלים האמריקאי וכמבנה שתוכנן על ידי בן הקהילה ולמען הקהילה.

Staud_121111_0307

לאחרונה, כמעט 90 שנה לאחר שהושלמה בנייתו עבר מבנה YMCA ההיסטורי מהלך שיפוץ והרחבה ששינה את פניו מן היסוד. אך לכל אורך שלב התכנון, חזונו והתכנון המקורי של ויליאמס עמד לנגד עיניהם של אדריכלי הפרוייקט. במהלך הפרוייקט הוסב המבנה הקהילתי לבניין מגורים מודרני של דיור בר השגה לשירות הקהילה המקומית. משרד האדריכלים המקומי Koning Eizenberg Architects הסב את המבנה בעל 52 החדרים ל 24 דירות סטודיו כשבצמוד אליו הוקם מבנה חדש לחלוטין של 5 קומות ו 25 דירות נוספות.

Staud_130412_0840

מאחר והמבנה המקורי נמצא ברשימת המבנים המיועדים לשימור האדריכלים ניסו להישאר נאמנים ככל האפשר לתוכניותיו המקוריות של ויליאמס. "במקביל לתכנון התוכניות שלנו, ניתחנו באופן דיגיטלי את עבודתו של ויליאמס" כך מספר האדריכל האחראי על הפרוייקט. האדריכלים ביצעו בחינה דיגיטלית של היטלי הצל של הבניין בשעות היום השונות על מנת להבין, למשל, את העומק והזויות של מרפסת הגג המשופצת שעברה שיקום. התוצאה והמשמעות של אותו ניתוח דיגיטלי באה לידי ביטוי במעטפת אלומיניום מחוררת בחיתוך לייזר שמחפה את המבנה החדש. דוגמת החיתוך שנעשתה בלוחות האלומיניום שמחפים את המבנה נגזרה מתוך ניתוח דיגיטלי של היטלי הצל שהתקבלו מהעיטורים האדריכליים שעיטרו את המבנה המקורי של ויליאמס.

Staud_130412_0963

Staud_121111_0230

זהו השלב שבו אתם ודאי שואלים את עצמכם כיצד כל זה רלוונטי לעבודות התכנון והעיצוב היומיומיות שלכם. ובכן, סביר להניח שרוב לקוחותינו לא יהיו מעורבים בקרוב בפרוייקט שידרוש חיפוי מאות מטרים של חזיתות או בפרוייקטים בקנה המידה שאנו מביאים לרוב בבלוג. אבל, אם אנו עושים את מלאכתנו היטב, אנו מצליחים, ראשית, לסקרן אתכם אך חשוב מזה, אנו גורמים לכם לדמיין את כל לוחות החיפוי האלה גם כמוצרים אחרים הרבה יותר יומיומיים. דמיינו מחיצה דקורטיבית, למשל, בדוגמת משרבייה שנוכל לייצר עבורכם בהתאמה אישית ללקוח ולשנות את כל האופי של הסלון או של המשרד בו היא מוצבת. דמיינו את כל אחת ממאות הדוגמאות עליהן כתבנו כגדר מעוצבת, כשער או כמעקה דקורטיבי ייחודי בבית מלון, משרד או אפילו בית פרטי.

רנסנס 3

סגירת נישה בחדר כושר רנסנס בתל אביב- מחיצות ברזל דקורטיביות בחיתוך בלייזר

מחיצה דקורטיבית בכניסה לבית פרטי ברעננה- דוגמת רימונים

ריהוט מתכת לבית בחיתוך לייזר

מחיצת ברזל דקורטיבית מעוגלת- משרדי חברת ביטוח ברחובות

אנו מתמחים ומייצרים באופן שוטף עשרות מוצרים דקורטיביים למגוון שימושים בהתאמה אישית, עם הרבה מחשבה, השקעה ואהבה. נשמח, כמובן, לתכנן ולבצע איתכם חיפוי קיר חוץ של מאות מטרים, אך בינתיים תוכלו לחשוב גם על דברים קצת יותר מידיים.

ואם כבר כבוד ואם כבר היסטוריה- כבוד לשיר שהוא כנראה גרסת הכיסוי הטובה בהיסטוריה

0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

טבע מרפא 13 בדצמבר 2015 גדר ושער- הע… 27 במרץ 2016