מדרון חלקלק

24 מאי

מדרון חלקלק

בלוג הברזל, חיפוי מבנים No Response

שילוב של אבן, עץ ומתכת באדריכלות הוא שילוב שאנחנו מאוד אוהבים. הנה סיבה טובה למה.

וילה בחיפוי מתכת חתוכה בלייזר

המדרון שעליו יושב הבית הזה בעיירה הררית קטנה בצ'כיה, מצליח להסתיר את המבנה השלישי בגודלו בעיירה כולה ומאפשר בנייה של וילה גדולה מאוד ומרווחת מבלי שתראה "לא שייכת".

וילה רחבת ידיים בצכיה

האדריכל הצ'כי Zdenek Trefil (עכשיו נראה אתכם אומרים את השם שלו שלוש פעמים מהר) תכנן וילה שעשויה חללים מרובעים שכמו מונחים זה על זה. את כל הוילה הזו הוא "הניח" על גביונים עשויים מאבן מקומית.

וילה בצכיה

"התוכנית היא להתיישר עם כיוון הזרימה הטבעי של המדרון, במקביל לנחל קטן שזורם מכיוון מזרח למערב אל סכר שנמצא בהמשך המדרון"  הבניה במורד המדרון איפשרה לתכנן וילה שהגג שלה נמצא במישור אחד עם הגבעה עליה היא יושבת. באופן זה, הוילה מוסתרת בפני מי שמתבונן על הוילה ממעלה הגבעה על אף שהיא גדולה מאוד ובנויה בשתי קומות.

חיפוי מתכת חתוכה בלייזר ומכופפת

הוילה עצמה בנויה שלד של עץ ומתכת ומחופה כולה במעטפת מתכת שנחתכה בחיתוך בלייזר לדוגמת מרובעים אנכיים ואופקיים וכופפה בצורה גלית. גביונים מאבן מקומית מהווים בסיס ליישור המדרון וכן משמשים כקיר מסך להסתיר את חלקה האחורי של הוילה היכן שנמצאת חצר פנימית גדולה.

חיפוי מתכת חתוכה בלייזר

חיפוי המתכת הדקורטיבי מחפה את כל הקירות של הוילה ואף את החלונות, אך כמות החירור הגדולה של חורים אופקיים ומאונכים מאפשרת להרבה מאוד אור לשטוף את הוילה.

חיפוי מתכת חתוכה בלייזר

מסך המתכת כולו מכופף בצורה גלית ככה שמזויות מסוימות מחוץ ומתוך הוילה הוא נראה כאילו הוא אטום לחלוטין. "חיפוי המתכת החתוך בלייזר משמש למעשה כמעטפת שניה לבית ומגן מפני השמש והרוח" אומר האדריכל.

הכניסה לוילה היא מחלקו העליון של המדרון היישר אל הקומה השניה. רחבת כניסה מרוצפת מובילה אל הקומה העליונה שבה חלונות גדולים פתוחים אל הנוף במורד המדרון. חדר האורחים והסלון ממוקמים בחזית הוילה לכיוון המדרון ואילו המדרגות והשירותים ממוקמים בחלקה האחורי.

Villa-in-Beskydy-Mountains-by-Zdenek-Trefil-Architekti_dezeen_784_4

בחזיתות הצפונית והדרומית של הוילה יש חלונות ארוכים וצרים ואילו החזית המערבית הפונה אל הנוף היא חזית זכוכית אחת גדולה על מנת לנצל ככל האפשר את הנוף. "השילוב בין הסביבה החיצונית לפנים הבית מושג על ידי חלונות רבים באופן שמאפשר לטבע להפוך לחלק בלתי נפרד מהבית" מציין האדריכל.

Villa-in-Beskydy-Mountains-by-Zdenek-Trefil-Architekti_dezeen_468_11

השילוב של אבן, עץ ומתכת בוילה הזו בהחלט עשו לנו חשק לביקור בצ'כיה



0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

לגור בדירת פאר 9 במאי 2015 אדריכלות טבעית 31 במאי 2015