טבע מרפא

13 דצמ

טבע מרפא

בלוג הברזל No Response

מה שנראה עבורנו כגן שעשועים עם כמה נדנדות ומגלשה הופך עבור הילדים בדימיונם לממלכה שלמה של הרפתקאות וגילויים. כעת נסו לדמיין מה מרגישים וחווים הילדים כאשר בונים עבורם ממלכה אמיתית…..

20_interior

גן הילדים Jowonio דוגל בפילוסופיית חינוך חדשנית שבבסיסה האמונה בכך שילדים בעלי צרכים וילדים "רגילים" יכולים וצריכים ללמוד ביחד באותה תוכנית לימודים ובעיקר, באותה סביבה לימודית. כ 30% מתלמידי הגן סובלים מלקות כלשהיא ברמה כזו או אחרת והגן מנסה לייצר מצב בו הם משולבים ומשתתפים באופן טבעי בכמה שיותר פעילויות שמקיים הגן.

10_kids_playing

גן הילדים ממוקם בלב הטבע למרגלות גבעה שמוקפת בשביל טיול היקפי. מדרון מיוער שנמצא מאחורי גן הילדים מאפשר לבית הספר לקיים שיעורים ופעילות לימודית בטבע עצמו. גישת הגן לקיום פעילות בטבע נובעת בעקבות מסקנותיו של מחקר שמצא שזמן מועט בחוץ וגישה מוגבלת לטבע משפיעה לרעה על התפתחותם, בריאותם ובעיקר התנהגותם של ילדים בשלבי התפתחות מוקדמים ובמיוחד של ילדים שסובלים מהפרעות קשב וריכוז.

15_little_girl_outside_beak_window

גן הילדים פנה לפקולטה לאדריכלות באוניברסיטת סירקיוז על מנת שיתכננו עבורם כיתת לימוד נגישה שתהיה ממוקמת בטבע בצמוד לשביל הטיול. כחלק מגישתה של האוניברסיטה לשילוב סטודנטים להתנדבות בקהילה הפקולטה הרימה את הכפפה, לקחה על עצמה את פרוייקט התכנון וההקמה של הכיתה ואף זיכתה את הסטודנטים שהשתתפו בתכנון הפרוייקט בשלוש נקודות אקדמיות.

28_panorama

הסטודנטים בחנו מספר אתרים סביב שביל הטיול להקמת הכיתה, לאחר שנועצו עם יועץ קרקע הם בחרו בקרחת יער קטנה שמקיפה עץ גדול וותיק. את הכיתה המיוחדת הם בנו סביב גזע העץ. שיפוע משמעותי עליו נבנתה הכיתה מאפשר גישה רחבה ונוחה לכיתה מצד אחד ויוצרת הפרש גובה דרמטי של כמעט 3 מטרים מצידה השני של הכיתה. בחורף, כאשר העצים ערומים הכיתה ה"מרחפת" מאפשרת תצפית ישירה אל חצר הגן.

14_little_girl_inside_beak_window

הכיתה בגודל של כ 3.5*6 מטרים מקיפה את גזע העץ, וממשיכה אחורה לכיוון המדרון ככה שהיא מרחפת מעל האדמה. הכיתה פתוחה ומוארת מאוד ככה שהתלמידים יכולים ללמוד הלכה למעשה על כוחות הטבע כגון שמש, רוח וגשם. חומרי הגלם שנבחרו עמידים אמנם לתנאי מזג האוויר אך הם דינמיים ומשתנים בהתאם למזג האוויר.

23_trellis_detail

קירות הכיתה מורכבים ממסגרות עץ שמחופות בלוחות של פלדת קורטן שנחתכה בלייזר ונוקבה במכונת ניקוב CNC, הניקוב על לוחות הקורטן הוא בגדלים ובפיזור משתנה ומנסה לחקות מעט כנף של ציפור כחלק מהמראה הכללי של הכיתה שמנסה לחקות גוף של ציפור.

19_northwest_corner

הכיתה כולה מתוכננת להשתנות עם הזמן בתנאי מזג האוויר הקשים של סירקוזה. הקירות החיצוניים העשויים מתכת קורטן חתוכה בלייזר, יחלידו עם הזמן עד שיגיעו לגוון כתום, בשלב זה המתכת "תיסגר" בשכבת לכה ותהליך ההחלדה ייעצר. חלון מרפסת שמרחף מעל המדרון עשוי מלוחות נחושת שגם הם יחלידו עם הזמן ויקבלו גוון של פטינה ירקרקה.

04_site_playing

פנים הכיתה מורכב מלוחות גומי שמיועדים לגני שעשועים ומרוהטת בריהוט נמוך וצבעוני. הגג שקוף וניתן לראות דרכו את צמרת העץ סביבו היא יושבת ובין הענפים שלו. המחשבה על נגישות וחדוות הגילוי נמשכת גם בסביבת הכיתה. המתכננים ניצלו את החלל שנוצר מתחת לכיתה; גופי תאורה הוטמעו מחת לרצפת הכיתה על מנת שניתן יהיה לחקור ולגלות גם מתחת לכיתה, התלמידים עצמם פינו ענפים ופסולת מאזור זה על מנת לאפשר הקמת שביל נגיש לכסאות גלגלים. השביל מסומן על ידי ענפים וזרדים שאספו התלמידים והניחו לאורך השביל.

07_site_discovery

מעבר לעובדה שמדובר בפרוייקט קהילתי עם שליחות שנעשה רובו בהתנדבות, מדובר גם במבנה מקסים שאין לנו ספק ש ד. הקטנה הייתה מאוד מאוד אוהבת

 



0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(ממש לא) איקאה 29 בנובמבר 2015 מהשראה למצי… 17 בינואר 2016