ביקור חולים

18 אוק

ביקור חולים

בלוג הברזל, חיפוי מבנים No Response

ביקור בבית חולים הוא אף פעם לא חוויה נעימה. אבל, ללא ספק חווית הביקור בבית החולים מושפעת, בין היתר, גם מן התחושה שנותן המבנה עצמו. האם הרגשנו שיש לנו פרטיות, שקט, תחושת ביטחון? האם המבנה נקי, מסודר, האם ההתמצאות בו נוחה?

agi_clinic_kuwait_p_071214_0017

להיות בפנים- להרגיש בחוץ

לפני כשנה הושלמה בכווית הקמתו של בית חולים מתקדם מאוד וחלוצי הן מבחינת השירותים שהוא נותן והן מבחינת הגישה העיצובית שהנחתה את המתכננים שלו שניסו להתמודד עם הצורך ביצירת מבנה "מזמין" עד כמה שאפשר בהתחשב בנסיבות הביקור בו.

agi_clinic_kuwait_071214_1145_clean

משרד האדריכלים AGi Architects הספרדי נבחר לתכנן את בית החולים  Ali Mohammed T. Al-Ghanim Clinic . על מנת לאפשר למטופלים תחושת פרטיות ובטיחות יצרו האדריכלים מודל אדריכלי הפוך בו החצרות והחללים הציבוריים נמצאים בתוך המבנה ולא בהיקף שלו.

agi_clinic_kuwait_071214_1269

במבט במחוץ המבנה נראה כמונוליט מלבני סגור שמסתיר את מה שמתרחש בתוכו ומספק לשוהים בו את תחושת ההגנה והפרטיות שהם צריכים. החצרות והחללים הציבוריים של בית החולים "פולשים" אל המבנה מבחוץ ובאופן זה מאפשרים להיות בחוץ מבלי להיות חשופים.

portada_agi_clinic_kuwait_071214_1200

האדריכלים יצרו מעטפת ממתכת חתוכה בלייזר שעוטפת חלקים מן המבנה. חדרי הבדיקה והטיפול נמצאים בהיקף המבנה באזורים בהם המעטפת אטומה, החדרים נפתחים אל חצרות פנימיות. באזורים בהם נמצאות החצרות הפנימיות מעטפת המתכת מאווררת מאוד ושוטפת פנימה הרבה מאוד אור טבעי מבחוץ ומאפשרת תחושה של כמעט שהייה בחוץ. החצרות הפנימיות מחוברות ביניהן ויוצרות רצף של החללים הציבוריים.

agi_clinic_kuwait_071214_1395

יעילות כלכלית

האדריכלים תיכננו את המעטפת ישירות בתוכנת עיצוב פרמטרית (בניגוד לפעמים רבות בהם התכנון מתחיל כסקיצות ידניות ולאחר מכן עובר הסבה על ידינו לפרמטרים דיגיטליים). התכנון נעשה בשיתוף ובצמוד ליצרן כבר מן השלב ההתחלתי. באופן זה התאפשר להם לתכנן את המעטפת באופן היעיל ביותר כלכלית (לדוגמא גודל הפאנלים המיועדים לחיפוי, עובי חומר הגלם וסוגו ועוד) תוך מינימום פשרות על העיצוב ותוך התאמה של הדוגמה לתרבות ולטעם המקומיים (משרד ספרדי שמתכנן בית חולים בכווית…)

agi_clinic_kuwait_p_071214_0009_clean

בבית החולים קיים מגוון רחב של מחלקות. תכנון בית החולים מאפשר לכל מחלקה לתפקד בפני עצמה ללא קשר ותלות ביתר המחלקות. החלל הפנימי מאורגן באופן זורם תוך ניסיון להמנע, ככל האפשר, מן העיצוב הטיפוסי של מסדרונות ארוכים עם חדרים בצידם. על מנת להקל ככל האפשר על הניווט וההתמצאות בתוך בית החולים שפונה לקהל בינלאומי ולא רק לאוכלוסיה מקומות, הקימו האדריכלים פסיפס צבעוני על אחד הקירות מיד עם הכניסה לבית החולים. כל צבע של אבן בפסיפס משויך למחלקה אחרת בבית החולים ויהיה הצבע השולט והמאפיין אותה.

agi_clinic_kuwait_p_071214_0015

חשוב לנו להתעכב על האופן בו תוכננה המעטפת למבנה זה. פעמים רבות פונים אלינו אדריכלים ומעצבים להתייעצות לגבי פרוייקט שדורש את שירותינו כמומחים לעיצובים טכנולוגיים. בפרוייקטים מסוג זה (ולמען האמת, גם בכאלה פשוטים הרבה יותר) המחשבה על העיצוב היא אולי זו האחראית על התוצאה הסופית ולכן החשובה ביותר, אבל התעלמות או אי התייחסות לגורמים אחרים הקשורים לאופן הייצור עצמו של החלום שלכם, כגון סוג החומר, עובי החומר, גדלי מפתחים ועוד הרבה מאוד גורמים שיש לקחת בחשבון יכולה לעשות את ההבדל בין פרוייקט על הנייר או פרוייקט לא מוצלח לכזה שקיים בשטח נראה טוב ונעשה תוך יחסי עלות תועלת מצויינים. החיבור בין עולם הדיגיטציה לעולם האדריכלות אולי נראה מובן מאליו כאשר רואים פרוייקטים כמו זה או כמו רבים אחרים עליהם כתבנו בבלוג אבל סגירת הפער בין חלום למציאות דורש אנשי מקצוע, נשמח מאוד שתיעזרו בנו על מנת לסגור את הפער ולסייע לכם להקים מתכנון ועד סיום את הפרוייקט הבא שלכם. אתם תמצאו את הפרוייקט והלקוח המתאימים, אנחנו נדאג לכל היתר….. שבוע טוב

 



0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

תחייה מחדש 11 באוקטובר 2015 סגירת חלל בקירות ברזל עשויים בחיתוך בלייזר Stairway to heaven 1 בנובמבר 2015