אני זוכר אותה מהמכולת

23 מרץ

אני זוכר אותה מהמכולת

בלוג הברזל No Response

רשתות שיווק וסופרמרקטים יש בלי סוף. אבל רשתות שמתמחות במוצרים ייחודים ומן הקצה הגבוה יותר של סקאלת האיכות והמחיר יש מעטות. אחת הדרכים של רשת כזו לבדל עצמה מן המתחרות ה"נחותות" ממנה היא דרך יצירת חווית קניה איכותית ויוקרתית יותר. וחווית קניה יוקרתית משיגים גם דרך עיצוב יוקרתי.

רשת שיווק קטנה מעיירה סמוכה לאתונה הייתה מזוהה תמיד בכך שהיא מחזיקה מגוון רחב של מוצרים איכותיים ויקרים שבדרך כלל קשה למצוא בחנויות אחרות באתונה. המשבר הכלכלי הקשה שפגע ביוון הביא לירידות במכירות של הרשת והוביל לפתיחת מספר חנויות מתחרות קטנות. המשפחה שהרשת בבעלותה החליטה לנצל את המשבר כדי למתג את עצמם מחדש ולגבש לעצמם זהות מובהקת ומובדלת דרך עיצוב מחדש של חנויות הרשת.

האתגר של משרד האדריכלים Klab Architects שנבחר כדי לבצע את העיצוב המחודש של החנויות היה גדול. חנות הדגל של הרשת גדלה והתרחבה עם השנים ללא תכנון אמיתי מה שהפך את החלל הפנימי שלה למבוך שמקשה על הניווט בין המדפים ומקשה על ההתמצאות. בנוסף לזה העיצוב, הן של פנים החנות והן של החוץ שלה היה ישן ומיושן מה שיצר ניגוד גדול בין איכות המוצרים שנמכרים בחנות לבין המראה שלה.

הרעיון מאחורי העיצוב היה לצאת מהעיצוב המוכר של קוביות ענק עם מסדרונות ארוכים של מדפים מלאים במוצרים וליצור חנות עם קונספט מובדל ועם חווית קניה אחרת מזו המוכרת מחנויות אחרות. המטרה של האדריכלים הייתה ליצור פרשנות מודרנית וסגורה לשווקים הפתוחים. בשוק הקונים מסתובבים בין חנויות שונות שמתמחות כל אחת בסוג אחר של מוצר, גם הסופרמרקט המחודש נותן חוויה של הסתובבות בין חנויות שונות. כל מחלקה קיבלה איפיון ייחודי וכמעט בכולן עיצבו במשרד האדריכלות פריטי ריהוט ומידוף ספציפיים לאותה מחלקה. מחלקת הדגים, למשל, מעוצבת כמו אחד משווקי הדגים באחד האיים היוונים, מחלקת האפייה מעוצבת כמאפייה קטנה בכפר הררי וכו….

הסופרמרקט ממוקם בצמוד לכיכר והוא כל כך מוכר בעיירה כך שבפי רבים מהתושבים הכיכר נקראת כשמו של הסופרמרקט. מאחר והסופר מזוהה כל כך עם העיירה ומאחר והוא ותיק בה מאוד הרגישו האדריכלים שהם רוצים להחזיר ולהשאיר לעיירה מזכרת אסתטית. לכן, כאשר הם ניגשו לעיצוב החזית החיצונית של המבנה הם לא חשבו על כך שהם מעצבים חזית של סופרמרקט אלא על כך שהם מעצבים מעטפת שצריכה להשאיר אימפקט אסתטי.

המעטפת החיצונית של המבנה עשויה מאלומיניום מנוקב וחתוך בחיתוך לייזר. זוהי מעטפת תלת מימדית שנותנת תחושה של זרימה ושל תנועה. הדוגמא שנחתכה בלייזר על המתכת היא של עלה זית, מוצר בסיסי במזון המזרח תיכוני. מעטפת האלומיניום נצבעה בצבע אפור עדין והיא יושבת על קונסטרוקציית משנה בהרחקה מהקירות החיצוניים של המבנה. מעטפת עץ מכסה את חלקו התחתון של המבנה.

מאחר וחלקים גדולים מהקירות החיצוניים של המבנה הוחלפו בזכוכית על מנת לאפשר לאור טבעי רב להכנס, מעטפת האלומיניום מהווה מעין הגנה נוספת מקרינת השמש הישירה.

ושוב, כמו דוגמאות רבות שהבאנו כאן בעבר, מעטפת חיצונית של אלומיניום למבנה לא חייבת להיות עוד פעם מקרה של "עוד מאותו דבר". קצת כיפוף ממוכן, קצת חיתוך בלייזר, הרבה יצירתיות ואותו חומר גלם מקבל מראה ומשמעות אחרים לגמרי.



0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

טיול בפארק 16 במרץ 2014 פארק בעיצוב מרתה שוורץ יש לי סימפטיה 30 במרץ 2014