אדריכלות קהילתית

29 אוג

אדריכלות קהילתית

בלוג הברזל, חיפוי מבנים No Response

מתקני ספורט ופנאי הם מצרך חיוני בקהילה, בכל קהילה.

מרכז ספורט קהילתי

גם בעיר מרסיי בצרפת רצו לספק לקהילה באחד הרובעים האלימים והקשים בעיר מתקנים ראויים לפעילות ספורט ופנאי. משרד האדריכלים המקומי של Damien Fluchaire & Julien  Cogne  נבחר לתכנן ולעצב מרכז קהילה וספורט בשטח של כ 840 מ"ר

מבנה בחיפוי נירוסטה חתוכה בלייזר

בעת הקמה של מתקן ציבורי קהילתי בסביבה שנחשבת לענייה, עתירת אלימות ופשע יש לקחת בחשבון מספר שיקולים: עליו להיות קל וזול לתחזוקה, עמיד לפגיעות ולוונדליזם, יחד עם זאת עליו לספק צרכים קהילתיים, להיות חלק מן הקהילה, נגיש, זמין ומזמין.

crédit_img_4218

המבנה החדש בן שתי הקומות הוא רב תכליתי ומכיל מספר מבנים- מגרש ספורט חיצוני, 8 משרדים המשרתים אגודות ספורט מקומיות ובתוך המבנה שני אולמות ספורט מקורים, מלתחות, קפיטריה קטנה וחדר טיפולים. מחוץ למבנה הוכשרו מגרשי חנייה ומגרש משחקים גדול לילדים. שביל נגיש לנכים מחבר את מגרשי החנייה עם המבנה. בצמוד למבנה הוקם גן ילדים ובצמוד אליו הוקמו גינות לימוד שיתרמו לאווירה הירוקה בסביבת המבנה.

crédit_IMG_9482_lej

מבנה הבטון החשוף הגבוה והצר מבקש להיות, מצד אחד, כפרי ובר קיימא ומן הצד השני מודרני וברמת בנייה וגימור גבוהות.

crédit_k5k57920lej

הבניין עשוי מתכת ובטון גולמיים. הקומה השנייה של הבניין חשופה ומציגה לראווה את שלד הבטון הגולמי שמרכיב אותו. את מלוא היקף קומת הקרקע של הבניין מחפה מעטפת נירוסטה חתוכה בלייזר ש"שוברת" את צורתו המונוליטית של הבניין ומוסיפה לו פאן חדשני ומודרני.

crédit_dsc_0325b

חורים וצורות גיאומטריות שונות נחתכו במעטפת המתכת על מנת לחשוף מאחוריה את הבטון הגולמי של הבניין. המעטפת אף מספקת לבניין הגנה מפני קרינת השמש ומקטינה את צריכת החשמל והאנרגיה הדרושה לקירור הבניין.

credit_ext_1_lej

שני רעיונות עומדים מאחורי עיצוב מעטפת המבנה החתוכה בלייזר, שניהם נובעים מתוך הרצון ליצור מעטפת "מקומית". האלמנט הראשון הוא לייצר דוגמת החיתוך שמכילה דימויים פיזיים מעולם הצומח הטיפוסי לאזור. דוגמאות החיתוך מסמלות אצטרובלים וצמחייה של עצי האורן האופייניים לאזור.

crédit_dsc_0291

מן הצד השני, מראה דוגמאות החיתוך מהווה פרשנות פיזית לתוכנית מתאר שכונתית. סמלים וסימונים מקובלים "שורטטו" על הפאנלים המחפים את המבנה. באופן זה נוצר חיבור מיידי לקהילה שיכולה ל"ראות" הלכה למעשה את השכונה על קירות אולם הספורט.

crédit_dsc_0358

חומרי גלם עמידים, עיצוב פשוט ומעל הכל, חיבור לקהילה מאפשרים גם לשכונות מצוקה קשות להנות מזכותן הטבעית למתחמי מפגש וספורט קהילתיים.

 

 



0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

שק של סנטימנטים 22 באוגוסט 2015 ספא בהרים 20 בספטמבר 2015