אדריכלות (לא) שמרנית

16 אוג

אדריכלות (לא) שמרנית

בלוג הברזל, חיפוי מבנים No Response

תחילת העבודות על הרכבת הקלה בתל אביב הזכירו לכולנו שהמציאות האורבנית היא דינמית. צרכיה של העיר משתנים עם השנים בהתאם לגודל האוכלוסיה, גילה, מרקם סוציו אקונומי וכדומה. בשכונה בדרום סן פרנסיקו הדרישה למשרדים הלכה וגדלה, למילוי הדרישה חלק מהמבנים עברו הסבה ממבנים המיועדים למגורים למבני משרדים.

חיפוי מבנה באלומיניום מעוצב

משרד האדריכלים של Charles F. Bloszies נבחר על ידי חברה מקומית ליזמות נדלן מסחרי לשפץ ולהסב מגרש חניה נטוש באותו מתחם למרכז מסחרי ומשרדים.

מבנה מחופה באלומיניום חתוך בלייזר

החברה היזמית הגדירה לאדריכלים שהיא מעוניינת להקים מבנה שיהיה מרשים, מושך תשומת לב ובולט על רקע מגדל המשרדים הגדול שמאחוריו.

הסבת מבנה מחניה למשרדים

תחת ידם של האדריכלים עבר מבנה הבטון המיושן והנטוש מתיחת פנים הוליסטית. הקומה השניה של המבנה "מרחפת" מעל קומת הקרקע כשהיא תלויה על עמודי נירוסטה דקים שהחליפו את עמודי הבטון של הבניין המקורי. החזית של קומת הקרקע הוסגה אחורה ממפלס הרחוב ועשויה כולה ויטרינות זכוכית גדולות. קונסטרוקציית הגג שהייתה עשויה עץ הוחלפה בקונסטרוקציית מתכת קלה ואלמנטים מבטון הוספו ליסודות על מנת לחזק את הבניין.

שיקום מבנה

לאורך הרחוב המשופע מוקמו קירות בטון מונמכים שמשמשים כספסלים ציבוריים ו"מיישרים" את קו הבניין עם מפלס הרחוב. בחלקו האחורי של הבניין, במפלס הרחוב, תכננו האדריכלים חצר מקורה שמחברת את הבניין לבניין הסמוך לו (גם הוא בניהולה של אותה יזמית), בחצר המקורה ממוקם גם גרם המדרגות שמוביל לקומה השנייה של הבניין. ברחוב בחזית השנייה של הבניין שיפצו האדריכלים שטח ציבורי פתוח קיים על מנת שיהווה רחבת כניסה אטרקטיבית למסעדה שתוקם בבניין במפלס הרוחוב.

ספסלי בטון

על מנת לעמוד בציפיות הלקוח לקבל בניין מרשים ובולט חופתה הקומה השנייה במעטפת שתוכננה ויוצרה באופן דיגיטלי.

תכנון מעטפת דיגיטלי

המעטפת עשויה מלוחות אלומיניום שנחתכו במכונות חיתוך לייזר דיגיטליות. לוחות החיפוי יוצרו ישירות מתוך קובץ דיגיטלי שנוצר בתוכנת Rhino, תוכנה לתכנון ולהדמיות אדריכליות. לוחות המעטפת נתלו בהרחקה מן הבניין ובתווך ממוקמות שתי שורות של נורות לד. תאורת הלד מגבירה, בלילה, את התחושה שהקומה השנייה מרחפת מעל לרחוב.

קומה מרחפת

על גג הבניין ישנו קרניז זכוכית. הקרניז מיועד לסגור את הפער בין חיפוי האלומיניום לבין הבניין אך מזויות מסויימות חיפוי האלומיניום משתקף על הזכוכית ונראה כאילו הוא ממשיך עד גג הבניין.

קרניז זכוכית

שיפוצו של הבניין הסתיים בחודשים האחרונים ונחשב לבניין לא שגרתי בתיק העבודות של היזמית. מאחר ואנחנו מודעים לקשיים הרבים ולפערים בין תכנון של בניין כזה ובין הקמתו בפועל חשוב לנו לסיים את הכתבה בדבריהם של האדריכלים לאחר סיומו: "עיצוב פרמטרי (דיגיטלי) הוא הדבר החם במשרדי אדריכלים ברחבי העולם. רק לעתים נדירות העיצוב יוצא אל הפועל, במיוחד עבור יוזמות נדלן בערים שמרניות מבחינה אסתטית כמו סן פרנסיסקו. הפרויקט ברחוב פולסום מוכיח כי עיצוב תחת הנחיה ותוך הקשבה ללקוח עם נגיעה של אוונגרד יכול להתאים במרקם העירוני, לא משנה כמה הוא שמרני" ונאמר אמן!

 

 



0 תגובה

האם תרצה להצטרף לדיון ? אל תהסס להוסיף תגובה!

כתוב תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

באפשרותך להשתמש בקודים של HTML בתגובה: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

פרחים על השטיח האדום 9 באוגוסט 2015 מעטפת אלומיניום חתוכה בלייזר שק של סנטימנטים 22 באוגוסט 2015